preskoči na sadržaj

Prva ekonomska škola Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti

Četvrta mobilnost učenika u Republici Italiji u sklopu Erasmus+ projekta „Do It Yourself“

Autor: Zoran Babić, 22. 3. 2017.

U razdoblju od 6. do 10. ožujka 2017. godine održana je četvrta mobilnost učenika u Republici Italiji. Predstavnici Prve ekonomske škole Zagreb te sudionici Erasmus+ projekta „Do It Yourself" bili su učenici: Alma Kaltak, Tina Kovačić, Nikolina Halužan, Luna Bizovičar i Adam Vilček. Voditelji hrvatskog tima bili su profesori Igor Čizmadija i Katica Katalinić. Partneri i domaćini iz talijanskog grada Viterba pripremili su zanimljiv program. Unatoč mnogobrojnim obvezama, učenici Prve ekonomske škole Zagreb, našli su dovoljno vremena i za druženje sa svojim domaćinima iz škole Istituto Istruzione Superiori Francesco Orioli.

Prvoga dana projektne mobilnosti organizirano je svečano otvaranje Projektnog tjedna. Nazočne partnere i timove pozdravila je ravnateljica škole. Nakon razgledavanja škole i kratkog osvježenja u DIY učionici, projektni timovi prikazali su prezentacije koje su pripremili za ovu mobilnost. Poslije ručka uslijedila je šetnja i razgledavanje stare jezgre i znamenitosti grada Viterba. 

 

Drugoga dana mobilnosti učenici i nastavnici posjetili su Arheološki muzej u staroj jezgri Viterba. Nakon razgledavanja uputili su se u školu gdje je organizirana modna revija. Tijekom modne revije učenici domaćini prikazali su mnogobrojne odjevne predmete koje su samostalno izradili. Svaki partner u projektu predstavio je svoju verziju narodne nošnje koju su učenici projektanti pripremili u svojim matičnim školama. Posljednja aktivnost drugog dana bila je radionica izrade nakita od filca. Učenici su naučili izrađivati ogrlice, naušnice, broševe te bookmarkere.

Trećega dana mobilnosti u Italiji održana je radionica izrade Raphaelovih anđela od gipsa. Nakon zanimljive radionice učenici i nastavnici posjetili su etno imanje gdje su uživali u prirodi i životinjskom svijetu. Na etno imanju održana je i radionica izrade pizze-tradicionalnog talijanskog jela. Potom je organizirana večera tijekom koje su se degustirale različite vrste pizza i slastica.

Četvrtog dana projektne mobilnosti organiziran je cjelodnevni izlet u gradić Civita di Bagnoregio (Umirući grad). Ovaj povijesni gradić osnovali su stari Etruščani, pokorili Rimljani, a oblikovali arhitekti srednjeg vijeka i renesanse. Organiziran je i posjet obližnjoj ciglani koja je poznata po originalnoj i ručnoj proizvodnji cigli. U sklopu posjeta pripremljena je radionica u kojoj su učenici izrađivali cigle na tradicionalan način.

Petog dana mobilnosti održan je sastanak voditelja Projekta. Na sastanku su se analizirale i prezentirale dosadašnje aktivnosti te su dogovoreni završni planovi i akcije. Posljednji sastanak voditelja projekta održat će se u Republici Litvi u listopadu 2017. godine. Tijekom mobilnosti učenici su sudjelovali na nastavi. Nakon sastanka  i nastave svi su posjetili podzemlje u staroj jezgri Viterba. Po završetku razgledavanja osigurano je slobodno vrijeme za kupovinu suvenira. Na kraju posljednjeg dana mobilnosti održana je evaluacija projektne mobilnosti u Republici Italiji te svečana podjela certifikata o sudjelovanju na Projektu. Četvrta mobilnost završena je zajedničkom večerom. Organizatori večere bili su roditelji koji su pripremili talijanske specijalitete. Nakon službenog programa i oproštaja uslijedilo je pakiranje i priremanje za povratak kućama.

Više informacija o Projektu možete pronaći na web-stranici projekta.
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Prva ekonomska škola Zagreb / Medulićeva 33, HR-10000 Zagreb / ss-prva-ekonomska-zg.skole.hr / ured@ss-prva-ekonomska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju