preskoči na sadržaj

Prva ekonomska škola Zagreb

 > Naslovnica
Vijesti

ORGANIZIRANA MOBILNOST UČENIKA I NASTAVNIKA U SKLOPU PROJEKTA „DO IT YOURSELF“ U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Zoran Babić, 15. 5. 2016.

Druga mobilnost učenika i nastavnika održala se u gradu Zagrebu glavnom gradu Republike Hrvatske. Organizator druge mobilnosti su bili nastavnici i učenici Prve ekonomske škole. Mobilnost se održavala u periodu od 2. do 6. svibnja 2016. godine.

Prvog dana mobilnosti održala se svečana ceremonija otvarnja koju su posjetili predstavnici veleposlanstava republike Litve, Italije i Portugala kao i lokalni mediji. Nakon što je ravnatelj Prve ekonomske škole otvorio projektni tjedan u Prvoj ekonomskoj školi održana je radionica tradicionalnih Hrvatskih plesova kojim su učenici probili led i bolje se povezali. Prvoga dana održane su i prezentacije učenika te posjetio stalni postav Muzeja za umjetnost i obrt.

Sljedećeg dana svim učenicima organizirano je razgledavanje povijesnih znamenitosti grada Zagreba  uz stručno vodstvo i ugodnu šetnju gradom nakon čega su učenici imali dovoljno vremena za slobodne aktivnosti.

Trećeg dana mobilnosti učenici i nastavnici posjetili su okolicu Zagreba i sudjelovali u radionici izrade tradicionalnog Licitarskog srca i drvene dječije igračke „Klepetuše“ koje su ujedno i kulturno nasljeđe Republike Hrvatske. Pripremali su i tradicionalno Zagorsko jelo Tenka gibanica koje su imali priliku i kušati.

5. svibnja učenici su imali organiziran izlet u Zadar tijekom kojeg su posjetili Arheološki muzej u Zadru te sudjelovali u radinici tradicionalne obrade kamena. Po povratku iz Zadra posjetili su i Etno selo u Rastokama gdje su imali prilike vidjeti tradicionalni način proizvodnje brašna u mlinu kojeg pokreće voda.

Zadnjeg dana mobilnosti organiziran je sastanak projektnih partnera te posjet Enografskom muzeju u Zagrebu koji je pripremio učenicima radionicu proizvodnje keramike. Navečer istoga dana održana je oproštajna večera u prostorijama Prve ekonomske škole koju su pripremili roditelji učenika domaćina, a na kojoj su sudjelovali učenici, nastavnici i roditelji uključeni u projekt.

Više o projektu možete saznati na stranici projekta.

Slike potražite na stranici projekta ili u galeriji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
 > Naslovnica
CMS za škole logo
Prva ekonomska škola Zagreb / Medulićeva 33, HR-10000 Zagreb / ss-prva-ekonomska-zg.skole.hr / ured@ss-prva-ekonomska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju