preskoči na sadržaj

Prva ekonomska škola Zagreb

Korisne informacije i izvori
Korisni i zanimljivi web izvori

E-knjige:

E-časopisi:

 • Hrčak: portal znanstvenih časopisa Republike Hrvatske
 • E-knjižnica: U e-Knjižnici trenutno su dostupni časopisi PC Chip, VIDI, qLife i arhiva časopisa e-Kids, te četiri matematička časopisa: Matka, Matematičko-fizički list, Poučak i PlayMath.

Enciklopedije:

 • Proleksis enciklopedija online: prva veća hrvatska opća i nacionalna online enciklopedija koja izlazi na hrvatskom jeziku, koncipirana i uređivana na vlastitim leksikografskim i informatičkim znanjima, a svima je dostupna besplatno, kao enciklopedija slobodnog pristupa

Sigurnost na internetu:

 

Priručnici za učenike

 •  Ne toni u ovisnost zaslužuješ bolje: Brošura "Ne toni u ovisnost...zaslužuješ bolje!", namijenjena je svima, a osobito mladima. Brošura pruža informacije o različitim vrstama ovisnosti, kao i o podrijetlu pojedinih ilegalnih i "legalnih" droga, njihovom djelovanju i štetnim posljedicama konzumiranja.
 • Huliganstvo: knjiga Huliganstvo tiskana je uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u okviru Akcijskog plana za provedbu programa mjera edukacije u borbi protiv nasilja u sportu, na sportskim natjecanjima i izvan njih.
 • Osnove demokracije: građanski odgoj i obrazovanje- modul osnove demokracije (vlast, pravda, odgovornost, privatnost)

Priručnici za nastavnike

 • Hrvatski kvalifikacijski okvir“Hrvatski kvalifikacijski okvir – Uvod u kvalifikacije” djelo je koje sadrži teorijsku osnovu za izradu Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira (HKO), dajući temeljne podatke, upute i objašnjenja kao preduvjet razumijevanja središnjeg pojma – kvalifikacije.
 • Građanski odgoj: priručnik za nastavnike- Pomoć u provedbi građanskog odgoja i obrazovanja
 • Pretraživanje i vrednovanje informacija na internetu
 • Opažanje i unapređivanje školske nastave: Priručnik je izrađen u okviru projekta »Razvoj instrumenata za vrednovanje školske nastave« koji je proveden u suradnji Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu i Agencije za odgoj i obrazovanje tijekom 2011. godine. U priručniku je opisan cjelovit postupak provedbe opažanja nastave, opisane su mogućnosti korištenja pristupa za profesionalni razvoj učitelja te sadržaj i namjena pripremljenih obrazaca
 • Upravljanje razredom: "što je važno u odnosu učenika i nastavnika, što su točno generacijske razlike i kako se s njima nositi, kako dobro organizirati nastavni sat i motivirati ne samo učenike, već i sebe samog, te ono što je učenicima ponekad najvažnije – što je bitno imati na umu u procesu ocjenjivanja učenika. Ovaj je priručnik kompilacija znanja i informacija koje su vam dobro poznate, ali se ponekad izgube u jurnjavi s jednog sata na drugi i u žurbi oko obrađivanja opširnoga gradiva."
 • Komunikacija u nastavi hrvatskoga jezika
 • Školski programi prevencije ovisnosti

 

 

 

 

PITAJ KNJIŽNIČARA

Pišeš referat, maturalni rad, zadaću...potrebna ti je literatura a ne znaš otkuda početi?! Ne znaš odgovor na neko pitanje?!

Osim što informaciju možeš potražiti kod školskog knjižničara, tražene informacije možeš pronaći i na web portalu "Pitajte knjižničara" (među odgovorenim pitanjima  ili postavljanjem vlastitog upita  ) gdje vrsni knjižničari odgovaraju na upite. 

 

« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

 
 > Knjižnica  > Korisno i zanimljivo
CMS za škole logo
Prva ekonomska škola Zagreb / Medulićeva 33, HR-10000 Zagreb / ss-prva-ekonomska-zg.skole.hr / ured@ss-prva-ekonomska-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju